• Search
  • Home
  • Email
  • Print
  • Contact

Weetjes

Als je in de brugklas komt, is alles nieuw. Je gaat naar een andere school, hebt andere vakken, andere klasgenootjes, andere (en vooral meer) leraren, een grotere schooltas en meer huiswerk. Dat is natuurlijk best spannend. Hier alvast wat 'weetjes', zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten.

Kennismaking

Vóór de zomervakantie nodigen we je jou en je ouders uit om kennis te maken met je nieuwe klasgenoten en je mentor. De eerste schoolweek na de zomervakantie staat ook in het teken van kennismaking. Op een gezellige manier wen je dan snel aan je nieuwe klas, de school en alle dingen eromheen.

Wat is een mentor?

Iedere klas heeft een eigen mentor. Een mentor is een leraar of lerares die er speciaal voor jou en je klas is. De mentor helpt je bij het plannen van huiswerk en geeft tips over leren. Als je ergens mee zit, kun je ook altijd bij je mentor terecht. Hij of zij zoekt dan naar een manier om je zo goed mogelijk te helpen.

Hoezo een grote school?

Wij vinden het belangrijk dat jij je veilig voelt bij ons op school. Jij komt samen met jouw klas in een onderwijsteam. Dit team bestaat uit een vaste groep leerlingen, docenten en begeleiders. Jullie hebben je eigen domein in de school: een 'schooltje in de school'. Hier werken leerlingen en docenten meerdere jaren nauw samen. Hierdoor zie je al snel allemaal bekende gezichten en  voel je je al snel vertrouwd. Bovendien heeft de onderbouw een eigen fietsenstalling, eigen garderobe en eigen pauzeruimte.

Leren en leuke dingen doen

Leren doe je bij ons op school niet alleen in de schoolbanken. We organiseren ook leuke activiteiten waar je ook nog eens wat van leert! Zo ga je op excursie naar een museum of bezoek je een historisch gebouw in een stad. En we gaan naar leuke voorstellingen in het theater, maar je kunt ook zelf meewerken aan een musical. Houd jij meer van sporten? Dan kun je met een schoolteam meedoen met allerlei sporttoernooien. Eigenlijk te veel om op te noemen. Dat maakt leren echt leuk!

Op de fiets!

Op het Carmel College Salland zitten kinderen uit heel Salland. Je komt dus bij kinderen uit verschillende dorpen in de klas. De meeste kinderen gaan op de fiets naar school. Het is vaak verder fietsen dan je gewend was. Je fietst dan samen met de kinderen uit je dorp. Dat is natuurlijk best gezellig en de afstand… daar wen je zo aan!