• Search
  • Home
  • Email
  • Print
  • Contact

Muziek maken

Musiceren tijdens de les is de belangrijkste activiteit bij het vak muziek. Samen met je klasgenoten leer je spelen op (electrische) gitaar, basgitaar, drums en toetsen, en ontwikkel je je zangkunst!

 Jaarlaagfeesten
Optreden op een groot podium voor een grote zaal met een echte P.A. en lichtinstallatie geeft natuurlijk een enorme kick! Je kiest een popsong en gaat je, samen met je bandleden, tijdens de muzieklessen voorbereiden op het optreden. Vaak wordt er nog een grote repetitie buiten de lessen georganiseerd. Ook is er de mogelijkheid om tijdens pauzes extra te repeteren. 

Podiumavonden

Carmel College Salland organiseert elk jaar minimaal één podiumavond voor leerlingen en personeel. Dat kan een Kleinkunstavond zijn waarbij je eigen bedacht werk presenteert (muziek, zang, cabaret, dans, gedichten, verhalen...); maar ook hebben we podiumavonden waar je werk van anderen mag laten horen. In een band, of alleen, net wat je wilt.
 

Big Band

Leerlingen die een blaasinstrument, gitaar, bas, piano of drums bespelen, of goed kunnen zingen, kunnen zich aansluiten bij de Big Band van Carmel College Salland, oftewel de CCS Big Band. Deze band bestaat uit zo’n 35 leerlingen en repeteert wekelijks in het muzieklokaal. Het repertoire bestaat uit popsongs – in big band stijl natuurlijk – en ook een paar instrumentale stukken. 
 
Er wordt opgetreden binnen en buiten school: tijdens de Open Dag, bij schoolfeesten, maar bijvoorbeeld ook bij Amnesty dagen, de Raalter Muziek Marathon, in het Annahuis, op de Grote Markt, maar ook op het Halve Marathon Festival Zwolle heeft de CCS Big Band van zich laten horen! 
 
Als het je leuk lijkt om in de Big Band te komen zingen of spelen kun je je aanmelden bij meneer Doeleman (lokaal 010 op de vmbo-lokatie) of mevrouw Engel / mevrouw van der Waal (lokaal 009). Je bent van harte welkom! 
 
Hans Doeleman