• Search
  • Home
  • Email
  • Print
  • Contact

PrOVMBO

Triatlon groot succes

vrijdag 23 juni 2017

Triatlon groot succes

De vierde editie van de triatlon is vandaag geweldig verlopen! Tweeënzestig deelnemers (zowel leerlingen als docenten) van de afdeling vmbo en pro hebben 500 meter gezwommen in het zwembad van Tijenraan. 21,2 km gefietst bij sportpark Ramele en 5,2 km hard gelopen in park Drostekamp.


HAVO/VWO

Taaldorp

woensdag 21 juni 2017

Taaldorp

Op 20 juni vond het jaarlijkse Taaldorp plaats. De leerlingen uit klas 2 voerden gesprekken in het Frans, Duits en Engels. De gesprekken varieerden van het naar de weg vragen in het Duits tot iets bestellen in het Frans in een restaurant. De lokalen waren mooi aangekleed, waardoor je je echt in het buitenland waande.


VMBO

Bezoek schrijfster Iris Boter

dinsdag 20 juni 2017

Vandaag was Iris Boter weer te gast op het Carmel College Salland. Ze is schrijfster en illustrator van jeugdboeken en boeken voor jongvolwassenen. Drie klassen van het vmbo hadden de eer haar te ontmoeten.


PrO

Schoolvoetbaltoernooi

zaterdag 20 mei 2017

Schoolvoetbaltoernooi

Het was vandaag met 16 graden perfect voetbalweer om in Ommen onze voetbalkunsten te tonen. Precies een jaar geleden werd het meidenteam tweede en het jongensteam achtste.


HAVO/VWO

Gastspreker Martine Bonnema (scheikunde)

vrijdag 12 mei 2017

Leerlingen houden van afwisseling en daarom kregen de leerlingen van Havo 5 (scheikunde) tussen de examentrainingen door een gastles van Martine Bonnema over kunststoffen.


PrO

Inschrijving cursussen geopend!

woensdag 19 april 2017

Inschrijving cursussen geopend!

In het derde, vierde en vijfde jaar van het Praktijkonderwijs kunnen leerlingen zich inschrijven voor branchegerichte cursussen.


VMBO

Subsidie Leader

vrijdag 14 april 2017

Kennis opdoen op school is prima. Maar dat alleen is niet meer voldoende. Van jonge mensen wordt steeds meer verwacht dat ze ook sociaalvaardig zijn.


VMBO

Bezoek uit Oostenrijk

maandag 10 april 2017

Bezoek uit Oostenrijk

Afgelopen maandagavond kwamen acht Oostenrijkse leerlingen en hun docent Maria Brandstetter aan op het station van Raalte. Zij zijn deze week te gast bij leerlingen uit de derde klas.


PrO

Project Vrijheid

woensdag 5 april 2017

Project Vrijheid

In eerste twee weken van april wordt er op het Praktijkonderwijs gewerkt aan het project 'Vrijheid'.


PrO

Muurschildering 'Leef je droom'

woensdag 5 april 2017

Muurschildering 'Leef je droom'

Drie studenten van het Cibap uit Zwolle hebben in de kantine van het PrO een mooie muurschildering gemaakt.


PrO

Excursie Den Bosch

woensdag 29 maart 2017

Excursie Den Bosch

Maandag 27 maart zijn de twee 5de klassen van het PrO met de trein op excursie geweest naar Den Bosch. Nadat de leerlingen op verschillende stations waren ingestapt, konden de leerlingen na aankomst in Den Bosch eerst zelf een uurtje de stad verkennen.


HAVO/VWOPrOVMBO

Thema avond voor ouders op 29 maart

maandag 27 maart 2017

Opvoeden & Groepsdruk

Dit jaar organiseert de oudervereniging op woensdag 29 maart haar jaarlijkse thema avond voor alle ouders/verzorgers. Met dit jaar het thema Opvoeding & Groepsdruk. Van 19.30-21.00 uur. Atrium, Hofstedelaan 4, Raalte.

Mis deze avond niet en meld u aan. Het aantal plaatsen is beperkt: vol is vol!


VMBO

Ikken@lcohol

dinsdag 21 maart 2017

Onder het motto ’18-? Geen alcohol erin!’ organiseert Tactus Verslavingszorg de Ikken@lcoholcampagne. De campagne wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd in het werkgebied van Tactus.


VMBO

Scholierenverkiezingen

vrijdag 17 maart 2017

Onder de derdejaars leerlingen van het vmbo zijn scholierenverkiezingen gehouden. Ook hier bleek de VVD van premier Mark Rutte de populairste partij. Omgerekend naar zetels zou deze partij 32 zetels krijgen. Tweede en derde waren de PVV en het CDA met respectievelijk 24 en 18 zetels. De uitslag onder de scholieren toont opvallend veel overeenkomsten met de landelijke uitslagen van de verkiezingen. Ook daar bestond de top drie uit de VVD, PVV en het CDA.

 


VMBO

Bezoek aan Estland

donderdag 16 maart 2017

Bezoek aan Estland

Op 6 maart vertrokken elf leerlingen uit klas drie en vier met enkele docenten per vliegtuig naar Estland.


RSS