• Search
  • Home
  • Email
  • Print
  • Contact

VMBO

Santa Run

vrijdag 23 december 2016

Santa Run

Evenals vorig jaar werd als afsluitende activiteit voor de kerstvakantie voor alle leerlingen van het vmbo de Santa Run georganiseerd.


PrO

Geslaagd!

woensdag 21 december 2016

Geslaagd!

Bryan Hulsegge en Eh Doh Soe Wah zijn nog net voor de kerstvakantie geslaagd voor de cursus ‘Velig werken met de motorkettingzaag’.PrO

Kerstactiviteiten

dinsdag 20 december 2016

Kerstactiviteiten

Helaas gingen door omstandigheden de kerstmarkt en de Christmas party op school niet door.
Gelukkig gaan de andere kerstactiviteiten voor de leerlingen van het praktijkonderwijs wel door.


Groep 8

Gezien en gekend worden!

dinsdag 6 december 2016

Sinds dit schooljaar werkt Carmel College Salland in domeinen. Dit betekent dat de school is opgedeeld in 10 onderwijsteams. En elk team heeft een eigen plek in de school: een ‘schooltje in de school’. Dit noemen wij een domein. Dit is jouw veilige leeromgeving waar jij gezien en gekend wordt!


VMBO

Middagje schaatsen

maandag 5 december 2016

Middagje schaatsen

Begin november zijn twee docenten met een groep leerlingen tijdens de lessen Carmel Class / Fit For Life naar het AZC in Schalkhaar geweest, met als doel het blikveld van de leerlingen te verruimen. Om hier een vervolg aan te geven zijn zij enkele weken later met dezelfde leerlingen naar De Scheg in Deventer gegaan om te schaatsen met leerlingen van de ISK-school uit Deventer.

 


PrO

Beroepen Doe-Dagen

donderdag 1 december 2016

Beroepen Doe-Dagen

Op donderdag 1 december hebben de leerlingen van de tweede en de derde klas een kijkje genomen op de Beroepen Doe-Dagen in Hardenberg. Ze hebben zich laten voorlichten over de vele beroepsmogelijkheden die er voor hen zijn. Ze namen ook actief deel aan de "Doe-Activiteiten".


PrO

Workshop 'Animatie'

woensdag 16 november 2016

Workshop 'Animatie'

Op woensdag 16 november hebben de leerlingen van klas 1 en 2 een workshop animatie maken gevolgd.
Onder leiding van illustrator Leonie Meijer van Kleinkunstig Overijssel hebben ze geleerd hoe ze met eenvoudige middelen en een IPad zelf een korte film in elkaar kunnen zetten.


VMBO

Vogelgriep

dinsdag 15 november 2016

Er is vogelgriep geconstateerd in Nederland. Om die reden heeft de staatssecretaris van Economische Zaken gisteren aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan en het risico op besmetting te beperken.


VMBO

Uitwisseling Zwettl (Oostenrijk)

vrijdag 11 november 2016

Uitwisseling Zwettl (Oostenrijk)

Op maandag 19 september vertrokken acht vierdejaars leerlingen onder leiding van twee docenten met de trein naar Zwettl in Oostenrijk.


VMBO

real-live spreekvaardigheid!

donderdag 10 november 2016

real-live spreekvaardigheid!

Een deel van je mondeling Engels doen in Canterbury, terwijl je ook nog leert van de Engelse cultuur; een ferry-overtocht en een bezoek aan de indrukwekkende stad Londen.


PrO

Wat doe jij?

woensdag 9 november 2016

Wat doe jij?

De leerlingen van klas 1 en 2 hebben mogen kijken naar de voorstelling “Wat doe jij?”.
Deze voorstelling gaat over praktijksituaties in de klas; pesten en meelopen, de baas spelen, manipulatie en de positie van de eenling die onder druk staat van de groep.


PrO

Droom niet je leven maar leef je droom!

vrijdag 4 november 2016

Droom niet je leven maar leef je droom!

Bouke heeft een aantal jaren bij ons op het praktijkonderwijs gezeten. Vanaf klas 1 wilde hij graag het leger in. Om dit te bereiken heeft hij veel hindernissen moeten nemen, maar het is hem gelukt. Hij is nu werkzaam bij de verkenners.


VMBO

Creatief multicultureel

donderdag 3 november 2016

Creatief multicultureel

Elke maandag het 7e en 8e uur buigen tweeëntwintig 3ejaarsleerlingen zich over diverse culturen met als invalshoek ‘creativiteit’. Creativiteit in de zin van dans, zang, taal, kleding, beeldende kunst en gewoonten van leeftijdsgenoten in de door hun gekozen cultuur. Een mooie invalshoek om de doelstellingen van Fit for Life en Carmel Class te benaderen: het ontwikkelen van maatschappelijke betrokkenheid, samenwerking, creativiteit en kritisch leren denkenRSS