• Search
  • Home
  • Email
  • Print
  • Contact

Rookvrij schoolterrein

Op Carmel College Salland vinden we een gezonde leeromgeving erg belangrijk. Daarom gaat onze school met ingang van schooljaar 2014-2015 voor een rookvrij schoolterrein. Dat geldt voor iedereen: leerlingen, leraren, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

De helft van de rokers begint op het schoolplein. Kinderen gaan sneller roken als hun vrienden dat ook doen, zien roken doet roken. Hoe eerder een kind begint met roken, hoe waarschijnlijker het is dat hij of zij verslaafd raakt. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de veertienjarigen al rookt. De hersenen van jongeren zijn extra gevoelig voor de verslavende werking van nicotine. Hoe jonger je bent als je ermee begint, hoe moeilijker het later is om ermee te stoppen. Uit onderzoek blijkt dat jong beginnen met roken hersenschade kan opleveren.

In navolging van wet- en regelgeving gaat het Carmel College Salland ook voor rookvrije schoolterreinen. Dit draagt bij aan een gezond leerklimaat voor leerlingen en medewerkers. Door middel van (voorlichtings)lessen en regels willen we op school aan preventie doen, leerlingen wijzen op de gevaren en hen daarmee stimuleren om niet te gaan roken.