Naar hoofdcontent

3e prijs Jong ondernemen
Wat een toppers!

3e prijs Jong ondernemen

Een groep van 5VICP heeft de derde plek bereikt in de Nationale finale van jong ondernemen, Social Innovation Relay 2018. Maar liefst twee groepen van het Carmel College Salland behoorden tot de top 10.

Het idee van de ‘Bright Socket’ maakte veel indruk op de jury met hierin o.a. Ab Chakai, strategische innovator van Nationale Nederlanden Sparklab.

De pitch

Tijdens de Nationale finale moesten de leerlingen een pitch verzorgen van maximaal 3 minuten waarin het sociaal innovatieve idee aan de jury werd gepresenteerd.

Het idee van de ‘Bright Socket’, een slim stopcontact die de stroom automatisch uitschakelt wanneer een stopcontact niet meer actief wordt gebruikt eindigde op de derde plaats.

Het team

Tycho Paalman, Sander Elshof, Jasper Veltmaat en Inge Lugtenberg wisten de jury te overtuigen van het belang van de ‘Bright Socket’.

“Het product is aantrekkelijk voor een zeer brede doelgroep, van bedrijven die stroom willen besparen, beter willen zijn voor het milieu en een brandveilige omgeving willen creëren tot particulieren die ditzelfde willen bereiken”.

Hieruit blijkt het maatschappelijke belang. De jury raadt de groep aan om serieus te gaan informeren bij grote energiemaatschappijen. Wie weet horen we in de toekomst nog meer van de ‘Bright Socket’!

Esther de Knoop

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda