Naar hoofdcontent

Alles over de waterstofauto
door Green Team Twente

Het Green Team Twente heeft een interessante gastles verzorgd bij het keuze-examenvak NLT (Natuur, Leven & Technologie). Ze vertelden over hun deelname aan de Shell Eco Marathon, waarbij het doel is dat je een bepaalde afstand zo zuinig mogelijk rijdt binnen een bepaalde tijd. Voor hun presentatie hadden ze verschillende onderdelen uit de waterstofauto meegenomen zoals het wiel, het stuur en de motor/versnellingsbak.

Alles over de waterstofauto

Theorie en praktijk

Leerlingen uit 5 vwo zijn nu bezig met de module “De waterstofauto binnenstebuiten” en onderzoeken hierbij onder andere het rendement van de elektrolyse van water, maar ook het rendement van een waterstofauto (zie foto). Ook verdiepen zij zich in de verschillende mogelijkheden om waterstof te maken, zoals reforming of biologische katalyse, waarna op de Universiteit van Wageningen onderzoek naar wordt gedaan. Om de theorie te koppelen aan de praktijk heeft het Green Team Twente een gastles verzorgd.

Wat is NLT?

Het keuze-examenvak Natuur, Leven & Technologie (NLT) is een voorbereiding op de keuze voor een studie op het gebied van bèta/technologie. De hoofddoelstellingen van NLT zijn: de aantrekkelijkheid van het bètaonderwijs te verhogen en de samenhang tussen de verschillende bètavakken te versterken. Het is een aanvulling op het onderwijs in de profielvakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde.

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Centraal examen (9 t/m 23 mei)

Ontvangst leerlingen Aken/Erkelenz (22 t/m 24 mei)
Vwo 4, Duits