Naar hoofdcontent

Bedrijven in het zonnetje gezet.

Bedrijven in het zonnetje gezet.

Voor veel mensen is het lastig om werk te vinden dat bij hen past. Dit geldt zeker ook voor leerlingen die het praktijkonderwijs verlaten. Wij als school doen onze uiterste best om de schoolverlaters naar een passende werkplek te begeleiden. Dit kunnen we natuurlijk niet zonder werkgevers die bereid zijn onze schoolverlaters een baan aan te bieden.
Gelukkig hebben we in onze regio veel bedrijven die sociaal ondernemen belangrijk vinden.
Zij zien in dat juist ook deze nieuwe werknemers, van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf of instelling.  
Wij gaan vanaf november 2020 regelmatig op onze website een bedrijf/instelling in het zonnetje zetten, voor wie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat.

Timmerfabriek Mekenkamp, Raalte

Bas verliet in maart 2020 het praktijkonderwijs. Hij had al een jaar stage gelopen bij Timmerfabriek Mekenkamp in Raalte.  Bij dit bedrijf worden kozijnen, ramen, deuren en gevelelementen geproduceerd. Bas wilde, na het verlaten van de school, graag blijven werken bij dit bedrijf omdat de werkzaamheden goed bij hem pastten en hij goed begeleid werd door zijn collega’s.
Tijdens de eerste coronagolf verliet Bas de school. Veel bedrijven waren genoodzaakt de activiteiten op een lager pitje te zetten en tijdelijke contracten niet te verlengen. Ondanks deze onzekere situatie besloot de Wim Harbers (directeur), Bas toch een contract aan te bieden. Dit heeft hij vooral gedaan omdat hij vond dat Bas een contract echt verdiend had vanwege zijn enthousiaste en gemotiveerde werkhouding. Daarnaast heeft hij het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.
Al met al verdient dit bedrijf het om in het zonnetje gezet te worden.
Wij wensen Bas en timmerfabriek Mekenkamp samen een goede toekomst.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda

vmbo 3-4 BB/KB herkansing periode 1

Vmbo BB/KB 4: stage
9 t/m 17 december

Leerlingen lesvrij