Naar hoofdcontent

Bedrijven in het zonnetje gezet.

Bedrijven in het zonnetje gezet.

Voor veel mensen is het lastig om werk te vinden dat bij hen past. Dit geldt zeker ook voor leerlingen die het praktijkonderwijs verlaten. Wij als school doen onze uiterste best om de schoolverlaters naar een passende werkplek te begeleiden. Dit kunnen we natuurlijk niet zonder werkgevers die bereid zijn onze schoolverlaters een baan aan te bieden.
Gelukkig hebben we in onze regio veel bedrijven die sociaal ondernemen belangrijk vinden.
Zij zien in dat juist ook deze nieuwe werknemers, van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf of instelling.  
Wij gaan vanaf november 2020 regelmatig op onze website een bedrijf/instelling in het zonnetje zetten, voor wie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat.

Nijland Cycling, Heeten

Dustin is in de eerste week van 2021 aan de slag gegaan bij het bedrijf Nijland Cycling in Heeten. Hij verricht vooral logistieke werkzaamheden en werkzaamheden in het magazijn. Hij heeft eerst bij dit bedrijf geruime tijd stage gelopen. Omdat Dustin graag bij Nijland Cycling wilde blijven werken en het bedrijf hem graag een baan wilde aanbieden, is de stageplek naadloos overgegaan in een werkplek.
Nijland Cycling is een onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van bakfietsen, fietsen voor de revalidatiebranche en unieke stadsfietsen, voor jong en oud.
Dit bedrijf verdient het zeker om eens goed in het zonnetje gezet te worden. De afgelopen jaren hebben al veel schoolverlaters van ons praktijkonderwijs, hier een werkplek gekregen. De werknemers worden hier bijzonder goed begeleid en krijgen veel mogelijkheden om door te groeien.
Zo worden ze gestimuleerd om opleidingen en cursussen te blijven volgen, om meer kennis en vaardigheden te verwerven. Daarbij helpt het bedrijf zo nodig bij het maken van de bijbehorende opdrachten. Dit alles gebeurt in een sfeer die zo goed is, dat veel werknemers lang verbonden blijven aan dit bedrijf.
Nijland Cycling is een echt topbedrijf dat zonder veel ophef, het maatschappelijk verantwoord ondernemen al heel lang in praktijk brengt.
We wensen Dustin en het bedrijf veel succes samen.

Timmerfabriek Mekenkamp, Raalte

Bas verliet in maart 2020 het praktijkonderwijs. Hij had al een jaar stage gelopen bij Timmerfabriek Mekenkamp in Raalte.  Bij dit bedrijf worden kozijnen, ramen, deuren en gevelelementen geproduceerd. Bas wilde, na het verlaten van de school, graag blijven werken bij dit bedrijf omdat de werkzaamheden goed bij hem pastten en hij goed begeleid werd door zijn collega’s.
Tijdens de eerste coronagolf verliet Bas de school. Veel bedrijven waren genoodzaakt de activiteiten op een lager pitje te zetten en tijdelijke contracten niet te verlengen. Ondanks deze onzekere situatie besloot de Wim Harbers (directeur), Bas toch een contract aan te bieden. Dit heeft hij vooral gedaan omdat hij vond dat Bas een contract echt verdiend had vanwege zijn enthousiaste en gemotiveerde werkhouding. Daarnaast heeft hij het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.
Al met al verdient dit bedrijf het om in het zonnetje gezet te worden.
Wij wensen Bas en timmerfabriek Mekenkamp samen een goede toekomst.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Onderbouw: huiswerkvrij

studiemiddag: leerlingen lesvrij
vanaf 13.15 uur

vmbo 4 digitale informatieavond vervolgonderwijs