Naar hoofdcontent

Bedrijven in Lemelerveld worden bezocht door het praktijkonderwijs.

Bedrijven in Lemelerveld worden bezocht door het praktijkonderwijs.

Alle leerlingen van klas 2 en 3 van het Praktijkonderwijs mochten donderdag 21 november een kijkje nemen bij verschillende bedrijven in Lemelerveld. De leerlingen hadden al in de weken ervoor de websites van de verschillende bedrijven bekeken. Per leerling werden er 6 bedrijven geselecteerd voor een bezoek. Er zijn maar liefst 22 bedrijven die aan dit prachtige initiatief meedoen.


Donderdagochtend stond er bij school een grote bus klaar. In deze bus wachtten de initiatiefnemers Johan Neppelenbroek en Rob Lenferink (Ondernemend Lemelerveld) de leerlingen op. Alle leerlingen hadden overduidelijk zin in deze dag. De bus zette de leerlingen bij de verschillende bedrijven af. In 3 rondes konden de leerlingen deze dag bij 3 bedrijven meekijken en mochten overal ook echt zelf aan de slag. Zo mochten ze onder meer brood bakken, meerijden in een vrachtwagen, behangen, glas snijden, vloerverwarming aanleggen en een lunch voorbereiden. Veel leerlingen kregen door deze activiteiten interesse in de werkzaamheden van de verschillende bedrijven. Er zijn zelfs al bedrijven benaderd voor een stageplek. 's Middags werd gezamenlijk de door leerlingen zelf voorbereide lunch genuttigd.
Erg enthousiast en vol met nieuwe indrukken, gingen de leerlingen hierna terug naar huis. Het mooie is dat er voor de leerlingen op 28 november een tweede ronde gepland staat.
Bij deze worden alle bedrijven in Lemelerveld bedankt die bij dit project betrokken zijn.

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Vwo 6: schoolverlatersavond (geannuleerd)
19.30 uur

Vmbo GT 3-4: informatieavond (geannuleerd)

Havo 5: schoolverlatersavond (geannuleerd)
19.30 uur