Naar hoofdcontent

Benoeming Johan Supèr tot rector Scholengroep Carmel Hengelo

Het College van Bestuur van Stichting Carmelcollege heeft de heer drs. Johan Supèr MEM (54) benoemd tot rector van Scholengroep Carmel Hengelo. De benoeming gaat halverwege januari 2018 in. Supèr is de opvolger van de heer Henri Hammink, die met pensioen gaat.

Supèr is geen onbekende binnen Carmel. Integendeel: hij is sinds 2006 rector van Carmel College Salland in Raalte. In die hoedanigheid voerde hij samen met zijn team en zijn collega’s onderwijskundige en organisatorische veranderingen door. De school kon zich hierdoor ontwikkelen tot een krachtige gemeenschap met een herkenbaar onderwijsprofiel, een solide financiële basis. Dit alles in een vernieuwd vmbo-gebouw en een nieuwbouw havo/vwo met brede maatschappelijke functies, dat is aangepast aan het onderwijsconcept.

Hij heeft daarnaast brede ervaring als proactieve diplomatieke netwerker binnen en buiten Carmel, getuige zijn bestuurlijke lidmaatschap in o.a. het Convent van Schoolleiders van Stichting Carmelcollege en het Samenwerkingsverband VO 23.05, regio IJssel-Vecht. Als rector van Carmel College Salland zocht hij daarnaast veelvuldig samenwerking met de gemeente en andere externe instanties.

Voor zijn werk bij Carmel begon, was hij enkele jaren rector van Scholengemeenschap Lelystad (SGL) te Lelystad. Tussen 1986 en 2003 was Supèr werkzaam bij ROC Landstede (en rechtsvoorgangers), eerst als docent en vervolgens in diverse leidinggevende functies.

Het College van Bestuur is ervan overtuigd dat de heer Supèr bij Scholengroep Carmel Hengelo als zichtbare, koersvaste en verbindende rector verder meebouwt aan de doorontwikkeling van Scholengroep Carmel Hengelo.

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Centraal examen; tweede tijdvak, 18 t/m 21 juni
havo 5 + vwo 6

Centraal examen: 2e tijdvak 18 t/m 22 juni
vmbo

Excursie tekenen Fundatie Zwolle
klas 3 vmbo