Naar hoofdcontent

Geslaagd! (pro)

Geslaagd! (pro)

Op het eind van het schooljaar worden op het praktijkonderwijs de branchegerichte cursussen afgesloten met een examen. In dit artikel komen de verslagen te staan.

'Winkelmedewerker'

Maar liefst veertien leerlingen hebben dit schooljaar deelgenomen aan de cursus ‘winkelmedewerker’. Een praktijkgerichte cursus, waarbij de leerlingen steeds een koppeling maakten tussen de theorie op school en de praktijk bij hun stagebedrijf. Van goederenontvangst, verwerking van emballage, presentatie van goederen, spiegelen, tot het helpen van, soms lastige, klanten. Voor deze cursus hebben de leerlingen een certificaat ontvangen.

 ‘Basisvaardigheden heftruck’

Na veel de theorie en de praktijk geoefend te hebben, zijn er vier leerlingen geslaagd voor de branchegerichte cursus ‘Basisvaardigheden heftruck’.
Tijdens het theorie-examen wordt er getoetst hoe het staat met de kennis van: de veiligheidsregels, het hydraulische systeem, het in balans houden van de heftruck en het veilig rijden.
Tijdens het praktijkexamen moeten de leerlingen laten zien dat ze zelfverzekerd met de heftruck om kunnen gaan. Ze moeten: pallets uit een stelling halen, vooruit en achteruit rijden, pallets afstapelen en opstapelen en de pallets weer in de stelling zetten.

'Horeca'

Op dinsdag 26 juni hebben 9 leerlingen van het praktijkonderwijs deelgenomen aan het examen ‘Horeca’ . Dit examen bestond uit het kunnen benoemen van bereidingswijzen, materialenkennis, productenkennis en het uitvoeren van een praktische opdracht.
Het examen is in samenwerking met hotel restaurant de Zwaan en het vmbo tot stand gekomen.
De leerlingen hebben het examen allemaal succesvol afgerond en de certificaten zullen worden uitgereikt door de chef kok van hotel restaurant de Zwaan uit Raalte.

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda

cspe vmbo GT
10 t/m 18 april

Sportclinics
Havo/vwo 3, Lichamelijke Opvoeding

Meivakantie (22 april t/m 3 mei)