Naar hoofdcontent

Iedereen blij!

Dinsdagmiddag, kwart voor vier. Het meeste werk zit erop, maar om vier uur staat er nog een oudergesprek op het programma. Ik zit in de personeelskamer en hoor van een collega dat Dani mij nog wat wil vragen. Dus de laptop gaat dicht en ik loop vast naar beneden, op zoek naar de beste jongen die blijkbaar nog niet naar huis wil.

Iedereen blij!

Beneden aangekomen kom ik Dani al snel tegen. Hij had ondertussen al digitaal contact met me gezocht, maar zijn bericht en ik zijn elkaar onderweg waarschijnlijk ergens tegengekomen. Dani’s vraag is gauw beantwoord, of de deadline van donderdag naar vrijdag mag. Geen probleem, dat was toch al het plan. Dani blij, ik blij, iedereen blij, dus op naar dat oudergesprek.

Nu u er toch bent

Dat dacht ik tenminste. Ik was nog niet opgestaan of daar staat Ruben voor mijn neus. Net klaar met zijn wiskundewerkdag en “nu u er toch bent, ik heb nog een klein vraagje over mijn PWS”. Dus ga ik weer zitten om Ruben vooruit te helpen. Zijn vraag blijkt minder vlot beantwoord dan die van Dani: er blijkt wat onduidelijkheid te zijn ontstaan over centrifugekrachten die al dan niet groter zijn dan de downforce bij formule 1-auto’s. Dus volgt er een soort minicollege over de middelpuntzoekende kracht die wordt geleverd door de zijwaartse wrijvingskracht als de auto… Enfin, ik zal u de details besparen, maar uiteindelijk is de vraag beantwoord, dus Ruben blij, ik blij, iedereen blij. Klaar om naar het oudergesprek te gaan.

In de tussentijd heeft Ruben echter gezelschap gekregen van zijn PWS-kompaan Robin en nog een stel jongens, waaronder Djim. O ja, Djim, die moest ik ook nog hebben: “Djim, ik heb het cijfer van je herkansing, het is flink beter dan de eerste poging!” Djim blij, ik blij, iedereen blij. En zag ik daar nu net Milou rondlopen? Die had me gisteren gevraagd of ik voor haar een aanbeveling wilde schrijven voor haar selectie voor de studie geneeskunde, dus die wilde ik toch nog opzoeken.

Spreekuur

Inmiddels lijkt er een soort spreekuur te zijn ontstaan, want daar is eerst nog Rick. “Meneer, heeft u mijn inhaaltoets voor NLT al nagekeken?”. “Zeker, je hebt een 8,2.” Rick blij, ik blij, iedereen blij. Door naar Milou dan maar. Natuurlijk schrijf ik die aanbeveling voor haar: Milou blij, ik blij, iedereen blij. Hé, en naast Milou zit Madelon, die had ook haar toets herkanst. “Madelon, je hebt nu een 9!”. U raadt het al: Madelon blij, ik blij, iedereen blij.

Ik draai mij weer om, maar tot mijn verrassing blijft het nu stil. Dat is maar goed ook, want in alle hectiek is het bijna vier uur geworden: hoogste tijd dus voor het oudergesprek.

 

Timo Bomhof, docent NLT havo/vwo

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Centraal examen; tweede tijdvak, 18 t/m 21 juni
havo 5 + vwo 6

Centraal examen: 2e tijdvak 18 t/m 22 juni
vmbo

Excursie tekenen Fundatie Zwolle
klas 3 vmbo