Naar hoofdcontent

Schoolkamp klas 5 en Entreeklas.

Schoolkamp klas 5 en Entreeklas.

De leerlingen van de Entreeklas en klas 5 zijn van dinsdag 4 september t/m donderdag 6 september naar Osnabruck geweest. In twee busjes en een auto reden we, met een lunch onderweg, naar de jeugdherberg in Rodinghaussen, een dorp vlakbij Osnabrück.

Na het inrichten van de kamers verkenden de leerlingen het terrein. Er was van alles te doen. Een voetbalveld, een midgetgolfbaan, een sporthal, tafeltennis en allerlei gezelschapsspelen. Een groep jongens liep via een bergweg naar het dorp en de rest bleef gezellig op het terrein. ’s Avonds begonnen we met een barbecue, gevolgd door een sollicitatietraining in een lokaal.
De volgende dag vertrokken we, na een heerlijk ontbijtbuffet, naar de stad Osnabrück. De leerlingen kregen een uitgebreide opdracht waarmee ze door de hele stad kwamen en hun beste Duits moesten gebruiken om alle opdrachten te kunnen maken. Tussendoor kregen ze ijs en ’s avonds gingen we met de hele club uit eten bij de pizzeria in de stad. Tegen 19.00u vertrokken we weer naar de kamplocatie waar we ‘s avonds nog met de hele groep bingo speelden en daarna werd er tot een uur of elf mens-erger-je-niet gespeeld en rummikub. Anderen zaten buiten te chillen en weer anderen maakten nog een wandeling.
Daarna brak de laatste dag alweer aan. Ontbijten, opruimen, inpakken en klaarmaken voor de terugreis. In het dorp verderop mocht iedereen 2 lekkere broodjes uitzoeken. Op de terugweg werd er nog even gestopt in Duitsland voor een lunch en daarna reden we door naar school.

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda

cspe vmbo GT
10 t/m 18 april

Sportclinics
Havo/vwo 3, Lichamelijke Opvoeding

Meivakantie (22 april t/m 3 mei)