Naar hoofdcontent

‘Vrijheid’

‘Vrijheid’

In week 15 en 16 staan de lessen op het pro in het teken van het thema ‘Vrijheid’. In deze weken zullen we zoveel mogelijk aandacht besteden aan vrijheid in het algemeen en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder.

Tijdens deze 2 weken ontvangen we verschillende sprekers die een gastles komen verzorgen. Vijf gastsprekers vanuit het Landelijk steunpunt zullen hun ervaringen delen. In de onderbouw wordt er vooral verteld over de Tweede Wereldoorlog. Vanaf klas 3 wordt het thema breder behandeld en hebben we sprekers uitgenodigd die vertellen over hun ervaringen als oorlogsveteraan.

Leerlingen uit klas 1 brengen een bezoek aan de moskee en de klassen 3 gaan zich verdiepen in ‘Raalte in oorlogstijd’.

Elke klas gaat op excursie: klas 1 gaat naar het oorlogsmuseum in Groesbeek, klas 2 bezoekt voormalig concentratiekamp ‘Westerbork’. In klas 3 gaan de leerlingen naar Amsterdam, waar ze het ‘Anne Frankhuis’ zullen bezoeken. De klassen 4 en 5 tenslotte, brengen een bezoek aan de Canadese begraafplaats in Holten.

We hopen met dit project te bereiken dat onze leerlingen iets beter beseffen hoe waardevol het is dat wij hier in Nederland ‘in vrijheid’ met elkaar kunnen leven.

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Centraal examen tweede tijdvak (17 t/m 20 juni)
Tweede tijdvak

Internationalisering Londen vmbo 3KB en GT
17 t/m 21 juni

Xperience Mont Ventoux vmbo
17 t/m 21 juni