Naar hoofdcontent

Wendy Lemstra nieuwe directeur onderwijs

Wendy Lemstra nieuwe directeur onderwijs

De rector van Carmel College Salland heeft mevrouw W. (Wendy) Lemstra benoemd tot directeur onderwijs.

De 48-jarige Lemstra is woonachtig in Zuidwolde, getrouwd en heeft twee kinderen. Lemstra studeerde na het afronden van de lerarenopleiding Windesheim te Zwolle en de Kunstacademie Minerva in Groningen, onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Recent behaalde zij haar Master of Management in Education aan de TIAS business school te Tilburg. Momenteel is Lemstra unitleider vwo bovenbouw op CSG Reggesteyn te Nijverdal.

Als directeur onderwijs gaat Lemstra met ingang van 1 oktober a.s. een belangrijke bijdrage leveren aan het door ontwikkelen van het onderwijskundig beleid, het verbeteren van de onderwijsresultaten en aan de ambitie om als één school eigentijdse leerroute mogelijk te maken voor de leerlingen. Met de benoeming van één directeur onderwijs heeft de school een nieuwe directiestructuur die past bij één school.

Rector Han Nijboer: ‘Wij zien in Wendy een authentiek onderwijskundig leider die met haar ervaring, verbindend vermogen en sociale kracht gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze school.’   

Wendy Lemstra: ‘Ik zie er naar uit als directeur onderwijs het best denkbare onderwijs te bieden, waarin iedere leerling wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, regie te voeren en verantwoordelijkheid te nemen. Ik meen dat het onze opdracht is om met elkaar passende antwoorden te vinden op de ontwikkel- en leervragen van iedere leerling en in te spelen op verwachtingen vanuit de omgeving en daarbij oog te houden voor de onderwijsresultaten.’

De directie en benoemingsadviescommissie van Carmel College Salland zijn content met de benoeming van Lemstra en wensen haar veel plezier en succes in haar nieuwe functie.

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Centraal examen tweede tijdvak (17 t/m 20 juni)
Tweede tijdvak

Internationalisering Londen vmbo 3KB en GT
17 t/m 21 juni

Xperience Mont Ventoux vmbo
17 t/m 21 juni