Naar hoofdcontent

Excursie Rijksmuseum Amsterdam

Excursie Rijksmuseum Amsterdam

Afgelopen maandag, 4 november, zijn de leerlingen van klas 5 en de Entree-klas naar Amsterdam geweest voor een bezoek aan het Rijksmuseum.

Met de trein zijn we via Zwolle en Almere naar Amsterdam Centraal gegaan. Na een pauze van een half uur op en rond de Dam, liepen we met de hele club naar het museum. Van te voren moesten de leerlingen in kleine groepjes minimaal 3 kunstobjecten uitzoeken die ze in het museum wilden gaan bekijken. Favoriet waren de schilderijen van Rembrandt en van Vincent van Gogh, de poppenhuizen, de afdeling over de Tweede Wereldoorlog, de bibliotheek en het vliegtuig uit 1917. Ze moesten hiervan foto’s maken en dit gaan gebruiken voor een (nog te schrijven) verslag en presentatie.
We begonnen in de toonzaal waar “de Nachtwacht” van Rembrandt en “het melkmeisje” van Vermeer worden tentoongesteld. Een groepje dames was in het museum op zoek naar de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Na een tijdje zoeken kwamen ze erachter dat deze in het Louvre in Parijs hangt. Na ruim een uur hadden de leerlingen hun objecten (en meer) gezien en liepen we richting het centrum.  Hier hadden de leerlingen nog anderhalf uur de tijd om te winkelen en ergens een hapje te eten. Om 18.37u gingen we weer met de trein richting Raalte, waar we zonder vertraging om 20.05u aankwamen.
Een mooie, interessante en heel gezellige dag!

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Vwo 6: schoolverlatersavond (geannuleerd)
19.30 uur

Vmbo GT 3-4: informatieavond (geannuleerd)

Havo 5: schoolverlatersavond (geannuleerd)
19.30 uur