Naar hoofdcontent

project techniek klas 1 afgesloten met presentaties

project techniek klas 1 afgesloten met presentaties

De afgelopen periode is er door leerlingen van het eerste leerjaar tijdens het vak Techniek hard gewerkt aan een opdracht naar keuze bij het project waarin zij kennis konden maken met het vakgebied ‘installatietechniek’.

Er waren drie opdrachten waaruit gekozen kon worden: het ontwerpen van een ranja-automaat; een technische toepassing bedenken voor ouderen waardoor het zelfstandig wonen makkelijker wordt, of het ontwerpen van een beveiligingssysteem. 

Een foute uitwerking was niet mogelijk, het ging om het idee, de creativiteit en het uitwerken tot een tastbaar product.

Het enthousiasme waarmee de eerstejaars aan het werk zijn gegaan, was aanstekelijk. De fantastische ‘Kick-off’ van twee maanden geleden heeft ook zeker bijgedragen aan de motivatie.

Tijdens de afsluiting van het project presenteerden de leerlingen hun uitgewerkte ideeën aan alle belangstellenden. Niet alleen familie en vrienden waren aanwezig, er waren ook geïnteresseerden uit het bedrijfsleven. Een professionele vakjury koos voor de prijsuitreiking de drie best uitgewerkte projecten uit en ook het publiek kreeg de gelegenheid om te stemmen.

Een geslaagd project dat zeker voor herhaling vatbaar is!

 

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda