Naar hoofdcontent

Regiofinale Vakkanjer Pioneer

Regiofinale Vakkanjer Pioneer

Leerlingen uit het 3e leerjaar vmbo die bij het vak Dienstverlening en Producten het keuzevak vormgeving & realisatie hebben gekozen, streden op maandag 12 maart bij Stay Okay Soest om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale presenteerden de teams hun ideeën in opdracht van de Unie van Waterschappen. Vakkanjers Lisa, Jelle, Chiel, Demis, Jesse en Hidde ontwikkelden een ‘Urban Information Panel’ en hoopten daarmee een plek in de landelijke finale te veroveren.

Met Vakkanjers – een educatief programma voor vmbo en mbo – werken de deelnemers in teams aan een technische en maatschappelijk relevante opdracht, elk jaar voor een nieuwe opdrachtgever. Dit jaar is dat de Unie van Waterschappen.

Creativiteit
“Het regent steeds vaker en harder in Nederland”, zegt dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen. “Dat water proberen we op allerlei manieren op te vangen en af te voeren, om overstromingen te voorkomen. Daarom roepen we ook de hulp in van de Vakkanjers. Met hun technisch inzicht en creativiteit kunnen ze met een frisse blik oplossingen bedenken voor ons werk. We zijn heel benieuwd waar ze mee gaan komen.”

De opdracht
De Vakkanjer Pioneers zijn aan de slag gegaan met een concrete opdracht voor de Unie van Waterschappen. Hen is gevraagd de communicatie rond de Unie van Waterschappen te verzorgen. Ze bedachten, ontwierpen en maakten een prototype van een interactieve informatiezuil.

Vakkanjers LIVE
Onze Vakkanjers plaatsten zich met hun ontwerp voor de landelijke finale waar ze hun prototype pitchen voor jury en publiek. Het eindevent Vakkanjers LIVE is op 14 juni 2018 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Tot die tijd hebben de Vakkanjers van Carmel College Salland de tijd om hun prototype te verbeteren!

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda