Naar hoofdcontent

Thais koken: leerlingen gaan naar Thailand!

Thais koken: leerlingen gaan naar Thailand!

Thais koken als voorbereiding. Volg ons op Facebook, like: Fit for Life Carmel Xperience

Donderdag 12 april vertrekt een enthousiaste en goed voorbereide groep van 16 vmbo-leerlingen en drie begeleiders naar Thailand. Zij gaan hier hun handen uit de mouwen steken op een Thaise school waar kansarme kinderen worden opgevangen.

Deze school (TCDF) gerund door o.a. twee Nederlandse dames zet zich in voor kansarme en gehandicapte kinderen. Heel blij is de groep dat ook de Stöppelhaene oogstgave 2018 naar dit mooie initiatief gaat! Natuurlijk gaat de groep dit project zo goed mogelijk in beeld brengen, zodat wij straks tijdens Stöppelhaene 19 ambassadeurs hebben in Raalte om zo veel mogelijk geld op te halen voor het project Mount Neverrest! Met het Mount Neverrest-project wordt de irrigatie op de hellingen geregeld, wordt de bodem bewerkt en beplant met eetbare gewassen. Hiermee genereert de school in de toekomst een dusdanige inkomstenbron waardoor niet alleen de school, maar ook de ouders en de lokale bevolking zelfredzaam worden. De kwetsbare kinderen zijn verzekerd van een veilige opvang, een nuttige daginvulling en passende scholing op weg naar zelfredzaamheid.

Naast een verblijf bij de school gaat de groep natuurlijk wat meer zien van Thailand. Op de fiets door Bangkok en een bezoek aan de jungle en een olifantenopvang mogen niet ontbreken! Een groot avontuur waar zij veel zin in hebben! Vanaf de herfstvakantie hebben de begeleiders iedere maandagmiddag (het 7e en 8e uur) de leerlingen voorbereid op deze reis.

De leerlingen hebben zich opgegeven middels een videoboodschap en een selectiedag in het Luttenbergse bos. Er gaan 10 meiden en 6 jongens mee, zowel van basis, kader als GT. De leerlingen hebben zich in de afgelopen periode ook ingezet door middel van verschillende acties voor Sallandse kinderen in de knel. Daarnaast hebben ze oliebollen verkocht om geld in te zamelen voor de reis.

Hun avonturen zijn straks te volgen via facebook: Fit for Life Carmel Xperience. Wil je meer weten over de school? Klik dan op de volgende link: http://thaichilddevelopment.org/

 

x

Wat staat er de komende tijd op de agenda