• Search
  • Home
  • Email
  • Print
  • Contact

Muziek en Toneel

Leerlingen kunnen bij ons op school kiezen voor een Carmel Class die zij leuk vinden. Een van die Carmel Classes is Art & Music.

In het eerste jaar maken de leerlingen een kennismakingsrondje langs alle Carmel Classes, zij leren dan ook de basis van ‘drama’. Daarnaast is drama voor een deel van de onderbouwleerlingen van het vmbo een opzichzelfstaand vak. Leerlingen die in het derde jaar echt voor de Carmel Class Art & Music hebben gekozen, gaan aan de slag met een musical of een theaterproductie, waarin ze alle kanten van de podiumkunsten leren kennen. Dit jaar alweer de vijfiende editie! Ook leerlingen van  D&P ‘Podium Producties’ zullen een grote taak vervullen in de productie.

Theaterproductie Kankerlijers

Dit jaar zijn we met een totaal van 56 leerlingen al vanaf september bezig met de musical 'Kankerlijers' naar de gelijknamige film van Lodewijk Crijns uit 2014. Het filmscript is voor de leerlingen omgezet in een theaterproductie, zonder het originele plot geweld aan te doen.De leerlingen zijn zeer enthousiast en zijn samen met hun docenten al druk het stuk aan het voorbereiden en instuderen. Het is een pittig, maar humoristisch stuk.

Acteren, grimeren, decors maken, etc.

Elke maandagmiddag zijn de Carmel Class-leerlingen van Art & Music ermee bezig. De toneelafdeling oefent in het HOFtheater en een andere groep leerlingen is bezig met het leren grimeren en maken van kapsels voor het stuk onder leiding van mevrouw Daggert in het dramalokaal. Ook dit jaar hebben we gelukkig weer een enthousiaste groep meiden onder leiding van mevrouw Jansen die de dansen gaat verzorgen, en onze muziekdocent mevrouw Holterman is bezig met het instuderen van de eigentijdse muziek met het ijzersterke koor en de band. Meneer Aalberts is met enkele leerlingen van D&P Podium het licht en geluid aan het voorbereiden, zodat zij straks in het HOFtheater dat helemaal zelf kunnen gaan doen.. Decor, affiche en kaartjes worden ook weer zelf bedacht en gemaakt.

De show wordt in juli opgevoerd in het HOFtheater voor alle vmbo-leerlingen uit het eerste t/m derde leerjaar. Daarnaast is er een extra voorstelling voor familie en andere belangstellenden (waaronder oud-leerlingen!) die een kaartje hebben.

Kortom: een echte theaterproductie, voor en door leerlingen!

 

Jelske Stegeman
Docent Drama  

 

Het verhaal in het kort

Nick, Iwan, Olivier en Pepijn zijn tieners met botkanker die in een ziekenhuis liggen op de afdeling kinderoncologie. Ondanks alles kunnen ze zich goed amuseren. Ze zijn ook blij verrast dat Gina op de afdeling wordt opgenomen (op de kamer van Iwan). Gina moet eerst niets van de jongens weten, maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis.

Want wat kunnen een stel zieke pubers allemaal doen in een ziekenhuis?

Ook leren zij door schade en schande wat echte vriendschap eigenlijk inhoudt….