• Search
  • Home
  • Email
  • Print
  • Contact

Muziek en Toneel

Leerlingen kunnen bij ons op school kiezen voor een Carmel Class die zij leuk vinden. Een van die Carmel Classes is Art & Music.

In het eerste jaar maken de leerlingen een kennismakingsrondje langs alle Carmel Classes, zij leren dan ook de basis van ‘drama’. Daarnaast is drama voor een deel van de onderbouwleerlingen van het vmbo een opzichzelfstaand vak. Leerlingen die in het derde jaar echt voor de Carmel Class Art & Music hebben gekozen, gaan aan de slag met een musical of een theaterproductie, waarin ze alle kanten van de podiumkunsten leren kennen. Dit jaar alweer de veertiende editie! En voor het eerst dus door derdejaars. Ook zullen de derdejaars van Dienstverlening & Producten (D&P) Podium en Creatief een grote taak vervullen in de productie.

Theaterproductie: Pijnstillers....

Afgelopen jaar zijn we met in totaal veertig leerlingen al vanaf september bezig geweestmet de musical ‘Pijnstillers' naar het gelijknamige boek van Carry Slee en naar de bioscoopfilm. Het script is voor de leerlingen aangepast, zonder het originele plot geweld aan te doen.

De leerlingen waren zeer enthousiast en hebben samen met hun docenten het stuk voorbereid.Het is een pittig, zwaar stuk dat helaas voor velen van ons herkenbaar zal zijn...

Acteren, grimeren, decors maken, etc.

Een groep leerlingen was bezig met het leren grimeren en maken van kapsels voor het stuk onder leiding van mevrouw Daggert. Ook was er weer een gastdocent aanwezig voor het haar en een oud-leerlinge kwam helpen met de grime! Een enthousiaste groep meiden onder leiding van mevrouw Janssen, verzorgde de dansen en onze muziekdocent, mevrouw Holterman was bezig met het uitzoeken en instuderen van de liederen samen met het ijzersterke koor en de band. Een stagiaire van het Deltion, opleiding Artiest, ondersteunde de toneelgroep. Het decor, het affiche en de kaartjes werden ook weer zelf bedacht en gemaakt, samen met een heuse Graffiti artiest!  Een oud-leerling, die nu de opleiding Licht- en Geluid-techniek volgt op het Deltion, kwam helpen bij het licht en geluid!

Kortom: een echte theaterproductie, voor en door leerlingen!

 

De show is in april opgevoerd in het Hoftheater.

 

Jelske Stegeman
Docent Drama  

 

WAT ZOU JIJ DOEN?!