Samen met de fiets naar school

Je ziet ze door heel Salland. Op maandag tot en met vrijdag fietsen er hele groepen scholieren achter elkaar aan richting Raalte, op weg naar hun school. Het lijkt wel een optocht. Lekker met een groepje naar school fietsen en nog even bijpraten voordat de les begint. Wat is er nou fijner dan met je eigen vrienden en vriendinnen naar dezelfde school te gaan. Een school die ook nog eens dichtbij is. Dat voelt meteen al vertrouwd.

Een vertrouwde school

Je begint op het voortgezet onderwijs. Dat is een hele stap en best spannend. Een groot gebouw, veel nieuwe gezichten, verschillende leraren voor allerlei vakken, een zware tas. Het Carmel College Salland maakt het jou zo makkelijk mogelijk. Ons gebouw is namelijk onderverdeeld in minischooltjes. Dat noemen wij domeinen. Daar ben je het grootste deel van de dag. Je komt daar ook steeds dezelfde leelringen en docenten tegen. Zo leer je dus heel snel iedereen kennen. Veel sneller dan in een grote school.

Kies wat je leuk vindt

Op het Carmel College laten we jou kiezen. Op iedere opleiding zijn er extra vakken of cursussen waaraan jij mag deelnemen. De Carmel Classes op vmbo, havo en atheneum zijn daar een mooi voorbeeld van. Je kunt klimmen, schaatsen of streetdancen bij Carmel sport & lifestyle, of theater en maken bij Carmel art & music. Als je liever met techniek bezig bent, kies je Carmel science & technology. Of wil je alles weten over de wereld? Dan doe je gewoon mee aan Carmel international business.

Ook de leerlingen op het vwo+ mogen kiezen. Maar voordat je gaat kiezen maak je in de brugklas eerst kennis met de verschillende richtingen. Je krijgt extra vakken zoals het Technology Programme waar je met de nieuwste technieken te maken krijgt en zelf op onderzoek uit mag. Of het International Cambridge Programme waar je extra goed Engels leert praten en een internationaal diploma kunt halen. Ook maak je kennis met gymnasium. Daar leer je over de Romeinen en de Grieken. Zij waren het begin van onze moderne wereld. Onze taal, onze wegen en bruggen, onze wetenschappen en onze kunst, de Grieken en Romeinen waren daar allemaal belangrijk voor. Daar wil je vast graag meer van weten. Bovendien mag je Latijn of Grieks als taal leren. Wie kan dat nu zeggen?

Op het vwo+ krijg je ook  OWO (Oriëntatie Wetenschappelijk Onderzoek). Bij dit vak werk je in groepen zelfstandig aan projecten. De docent begeleidt de groep als coach. Je leert aan de hand van een zelfgekozen onderwerp zaken op een wetenschappelijke wijze benaderen.

Kiezen is belangrijk op Carmel College Salland. En de keuze is aan jou! En wij helpen jou erbij.

Agenda van groep 8 leerlingen

Herfstvakantie
maandag 26 oktober t/m vrijdag 1 november

Herfstvakantie