Talenten ontwikkelen in de Carmel Classes

Wij vinden dat iedere leerling de kans moet krijgen om erachter te komen wat zijn talenten zijn. Het is belangrijk dat leerlingen zelf kiezen en de ruimte krijgen om door te groeien.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Carmel Classes op het praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. Dit is een inspirerende, activerende en uitdagende leeromgeving die zoveel mogelijk aansluit bij de belangstelling en leefwereld van de leerlingen. Tijdens deze Classes gaan de leerlingen bezig met sport, cultuur, techniek of bèta.

In het eerste jaar maken de leerlingen een kennismakingsrondje langs alle Carmel Classes. Daarna kiezen ze met welke Carmel Class ze verder willen.

!! Bekijk hier de filmpjes van leerlingen!!

Carmel sport & lifestyle

Tijdens deze Class staan sport en een gezonde levensstijl centraal. Klimmen, zwemmen, schaatsen, fietsen, handballen of streetdancen bijvoorbeeld, maar ook gezonde voeding komt aan de orde. Bij deze Carmel Class zit ook EHBO inbegrepen.

Carmel art & music

Deze Carmel Class is bedoeld voor leerlingen die houden van muziek, dans en toneel. Ze gaan bezig met verschillende vormen van kunst en muziek, en ook met toneel. Dat kan op de planken zijn maar ook achter de schermen: decorbouw, licht- en geluidstechniek, schmink.

Carmel science & technology

ICT, techniek en onderzoek is wat centraal staat in de Science & Technology Class. Het is echt een Class voor nieuwsgierige leerlingen. Ze gaan praktisch aan de slag als techneut of onderzoeker en ontwikkelen hun technische creativiteit.

Carmel international business

Deze Classes zijn voor leerlingen die veel van de wereld willen zien en weten, maar ook voor leerlingen met een talenknobbel. Een uitwisseling met leerlingen uit andere landen kan onderdeel zijn van deze Class.

Carmel classes op het vmbo

Op het vmbo kiezen de leerlingen ook voor Carmel classes, met dat verschil dat zij 10 weken een Carmel class volgen, en daarna een andere Carmel class. In een schooljaar betekent dat dat zij drie verschillende Carmel classes kunnen kiezen.

Wat staat er de komende tijd op de agenda

vmbo 3: Excursie België/Duitsland/Engeland
5 t/m 9 juni

Centraal examen: uitslag eerste tijdvak

Centraal examen vmbo: tweede tijdvak
19 t/m 22 juni