Talenten ontwikkelen in de Carmel Classes

Wij vinden dat iedere leerling de kans moet krijgen om erachter te komen wat zijn talenten zijn. Het is belangrijk dat leerlingen zelf kiezen en de ruimte krijgen om door te groeien.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Carmel Classes die twee uur per week worden gegeven op vmbo, havo en atheneum. Dit is een inspirerende, activerende en uitdagende leeromgeving die zoveel mogelijk aansluit bij de belangstelling en leefwereld van de leerlingen. Tijdens deze Classes gaan de leerlingen bezig met sport, cultuur, techniek of bèta.

In het eerste jaar maken alle leerlingen een kennismakingsrondje langs alle Carmel Classes. Daarna kiezen ze met welke Carmel Class ze verder willen.

Carmel sport & lifestyle

Tijdens deze Class staan sport en een gezonde levensstijl centraal. Klimmen, zwemmen, schaatsen, fietsen, handballen of streetdancen bijvoorbeeld, maar ook gezonde voeding komt aan de orde. Bij deze Carmel Class zit ook EHBO inbegrepen.

Carmel art & music

Deze Carmel Class is bedoeld voor leerlingen die houden van muziek, dans en toneel. Ze gaan bezig met verschillende vormen van kunst en muziek, en ook met toneel. Dat kan op de planken zijn maar ook achter de schermen: decorbouw, licht- en geluidstechniek, schmink.

Carmel science & technology

ICT, techniek en onderzoek is wat centraal staat in de Science & Technology Class. Het is echt een Class voor nieuwsgierige leerlingen. Ze gaan praktisch aan de slag als techneut of onderzoeker en ontwikkelen hun technische creativiteit.

Carmel international business

Deze Classes zijn voor leerlingen die veel van de wereld willen zien en weten, maar ook voor leerlingen met een talenknobbel. Een uitwisseling met leerlingen uit andere landen kan onderdeel zijn van deze Class.

Fit For Life

Op het vmbo krijgen de leerlingen te maken met Fit For Life als onderdeel van de Carmel Classes. Tijdens dit programma leren ze spelenderwijs om te werken aan hun ‘ sociale skills’. Eerst trainen ze hun sociale vaardigheden en vervolgens passen ze die toe op hun schoolgenoten. Uiteindelijk gaan ze getraind de maatschappij in. Bekijk het gehele Fit For Life programma.

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Centraal examen; tweede tijdvak, 18 t/m 21 juni
havo 5 + vwo 6

Centraal examen: 2e tijdvak 18 t/m 22 juni
vmbo

Excursie tekenen Fundatie Zwolle
klas 3 vmbo